Головна » Статті » Поради |
Борошно. Борошно вже сама по собі калорійний продукт - приблизно 340 калорій на 100 грамів продукту. Але це тільки початок. Хлібобулочні вироби, не кажучи вже про кондитерських, містять в собі цукор, що дуже сильно обважнює продукт. Цукор і борошно роблять здобу та кондитерські вишукування такими калорійними, що ними не можна не просто зловживати, але і навіть часто вживати їх часто без шкоди для фігури. Звичайно, зустрічаються щасливі люди, чий метаболізм настільки швидкий, що і тістечко, і торт кожен день для них не проблема, але таких людей вкрай мало. Також не забувайте, що борошняні вироби-це не тільки тістечка, кекси, булочки, а й хліб, пельмені, макарони і багато іншого. Але відмовлятися від даних продуктів зовсім все ж не можна. І на це є кілька причин. 1. Борошняне-джерело вуглеводів, і не просто вуглеводів, швидких вуглеводів. Вони швидко розщеплюються і дають нашому організму харчування і насичення. Вуглеводи потрібні нашому організму, інша справа, що нам варто обмежувати їх надходження і контролювати їх вигляд, перевага віддаючи повільним вуглеводам перед швидкими. 2. Хороший хліб-унікальне джерело вітамінів групи В. Такі вітаміни допомагають нам добре виглядати, покращують роботу мозку, подовжують молодість, піднімають настрій. Знайти простій і доступній джерело вітамінів групи В натомість хліба дуже непросто. Тому борошняне повинно бути в нашому раціоні, але в правильному вигляді. Сама борошно також має позитивні якості. Вона захищає від серцево-судинних захворювань, прискорює обмін речовин, запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі. Але знову таки: не вся мука однаково корисна. Про те, як вибрати правильну борошно і хліб трохи пізніше. Чим сильніше очищена борошно, тим менше корисних поживних речовин у ній залишилося. Тому краще використовувати продукти з борошна грубого помелу. Вона не така красива, з неї не вийде витончена випічка, зате вона багата вітамінами В, Е, солями кальцію, фосфору, заліза і магнію. Також корисно, якщо борошно або хліб збагачені висівками. Висівки це побічний продукт переробки зерна. Існуючі житні, вівсяні, рисові, та інші види висівок. Це тверда оболонка зерна, яка псує смак борошна з одного боку, а з іншого-є відмінним джерелом вітамінів. Хліб з висівками корисний не тільки вітамінами: він покращує роботу кишечника, допомагає нормалізувати обмін речовин і приводить в норму тиск. Саме такий хліб варто віддати перевагу солодкої здоби і простий. Хоча від здоби не варто відмовлятися дітям і тим, хто інтенсивно і багато тренується, а також тим, хто страждає від депресії. Але знову таки: переїдати не слід. Борошняне-ворог красивого тіла. Його слід обмежувати і при цьому істотно. Для того, щоб не відчувати нестачі у вітамінах, вам вистачить шматочки чорного хліба з висівками в день. Інше вже зайве. Але не відмовляйтеся від здоби різко. Тому що різка відмова спричинить не менше різке зниження рівня цукру в крові, ви можете відчути гострий голод, бажання з'їсти всю доступну здобу, можливі слабкість і запаморочення. Але все ж здоба відмінний спосіб підняти собі настрій. Тому, якщо ваші подружки раз на два тижні звуть вас в кав'ярню на посиденьки, в ході яких так важко, відмовити собі в чомусь смачному - не турбуйтеся. Ідіть сміливо і вибирайте десерт за смаком. Такі разові акції не принесуть шкоди вашій талії, а ось настрій поліпшити зможуть, як і побороти тривалий стрес. Але тут важливо не скотитися в заїдання проблем солодким. | |
Переглядів: 349 | |
Всього коментарів: 0 | |